Spicy tuna balls

Publicerad 2014-01-31 13:34:14 i Foooood,

Aa, jag käkade lunch idag också. Ganska spft tradition om jag får säga det själv. Och för en gångs skull blev det inte kyckling, det ni! Såhär gör ni i alla fall om ni också vill göra tonfiskbollarna!

Ta en burk tonfisk och häll av vattnet. Häll över i en bunke (alltså är det bara jag eller ser inte tonfisk helt sjukt vidrigt ut?) och mosa ihop fisken med ett ägg, 2 msk havremjöl och lite kokosmjöl. Plus valfria kryddor såklart. (Jag hade allround krydda, salt och peppar, men eftersom vi gillar kreativitet här så är det bara att ta det du är sugen på. Hur bra?) 

Om geggan är för rinnig så häller du på mer mjöl tills det går att forma bollar av den. För det är precos vad som ska göras. Och stekas såklart. Men det fattade ni nig själva? Eller? Jag har väl smarta läsare hoppas jag. 

Skoja, ät och njut okej?
Aa, I had lunch today too. Quite soft tradition if I do say so myself. And for once, it was not chicken! Here's how you do anyway if you also want to make tuna balls!

Take a can of tuna and drain the water. Pour into a bowl (Is it just me or does the tuna look pretty disgusting?) And mash up the fish with an egg, 2 tablespoons of oat flour and a little coconut flour. Plus optional spices of course. (I had all-around seasoning, salt and pepper, but because we like the creativity here so you just have to take whatever you're hungry for. How good?)

If the mash is too runny then pour in more flour until it is possible to form balls of it. Because that's exactly what to do. And frie them of course. But I guess you got that yourselves? Or? Well I have smart readers, I hope.

Joking, eat and enjoy right?

Om

Min profilbild

Men hellå där

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela